• Home page
  • >
  • Latest news
  • >
  • 5 dagers hundespenn – miniekspedisjon over Finnmarksvidda med formel1 hunder.

5 dagers hundespenn – miniekspedisjon over Finnmarksvidda med formel1 hunder.

Vi holder for tiden på å utvikle flere ekspedisjoner. Denne vinteren kommer det til å bli mulig å booke en opplevelse med formel1 hunder. Disse hundene blir brukt som løpshunder under blant annet Pasvik taril, goldrush og Finnmarksløpet. Samipath holder på å mekke et opplegg sammen med våres gode samarbeidspartner Børge Johansen som er eier av Saiggas kennel. Børge har lang fartstid som hundekjører og er en dreven mann innen turisme. Sammen med sin samboer Berit Astrid Utsi så har de utviklet mange spennende tilbud som kan oppleves i Karasjok området. Det har for det meste dagsturer, treningsopplegg og småturer som har hatt fokus med å bli kjent med hundene og hundekjøringsfaget. De har tidligere tatt med venner, gjester og familie på lengere turer, MEN nå har vi andre også muligheten til å bli med på ekspedisjonsturene sammen med dem.

Opplegget er enda litt hemmelig, men jeg har fått høre at det mest sannsynligvis kommer til å bli en rundtur over Finnmarksvidda der man muligheten til å oppleve de gamle fjellstuene som er oppover Iesjohka og Karasjohka og at det skal være fokus på hundestell, kos, naturelementene og refleksjon. Det kommer til å bli satt ut 2 slike turer på vårparten av 2024 også skal antall turer økes i 2025.

Ved å bestille en tur sammen med de som driver med hundekjøringsløp så er du med på å holde sporten i live og gi dem ekstra midler til å satse på flere løp. Hundekjøring med slike topptrente idrettsutøvere er noe helt spesielt og det er ikke mange andre steder man får muligheten til å være på en slik opplevelse.

Det vil bli laget en oppdatering når opplegget er ferdig, vi gleder oss.

en_GB