Oppdatering angående vår nye hjemmeside

Jobben med hjemmesiden går mye saktere enn forventet. Vi byttet i 2022 hjemmeside fra å drive den helt selv til firmaet https://www.makecustomers.no/ – siden da har aktiviteten og strømmen av besøkende dalt veldig og dette beklager vi. Dette er på grunn av at det nye systemet er en del mindre brukervennlig enn den vi hadde vi vår gamle leverandør Wix. Makecostomers har i lengere tid nå jobbet med hjemmesiden og har vært ansvarlige for endringene som kom i 2023. Vi har kommet frem til en ny avtale med firmaet som skal sikre at Samipath en ny og bedre hjemmeside i 2024. Håpet er at vi skal kunne bli mye mer synlig på nettet fremover slik at våre kunder og våre samarbeidspartnere skal kunne nyte godt av dette. Vi i Samipath har troa på at firmaet som vi har hyret inn skal klare jobben, men dette vil kreve en del endringer vil skje og det kan hende det blir en del feil på siden fremover. Det er spesielt mobilversjonen av hjemmesiden som skal settes fokus på.

Innhold hjemmeside avtalen omfatter disse punktene:

 • Design av hjemmeside og undersider (design, oppsett og struktur)
 • Bygge opp siden riktig slik at den kommuniserer riktig og gjør kundereisen enkel
 • Funksjoner (som f eks booking/bestillingssystem)
 • Opplæring i å administrere siden (endre tekst/bilder og legge ut nyheter/blogg)
 • Blogg / Nyheter ser vi er ekstremt viktig og vil være en stor del av det som avgjør suksessen til hjemmesiden med innsats fra dere. Dette synkroniseres enkelt mot sosiale medier.
 • Søkemotoroptimalisering er med i dette. Som egentlig er et samlebegrep for hvordan en bygger opp siden og hva som gjøres der.
 • Kort fortalt har raske hjemmesider mye å si, så vi har raske servere som vi administrerer med cache, backup og oppdateringer av software. Dere skal kun ha fokus på å lage godt innhold.
 • Innhold er den neste faktoren
 • Google Analytics blir lagt opp for tracking av hva som fungerer på siden, så vi kan spisse innholdet sammen med Google Webmaster Tools. Søkeordene som siden dukker opp på vil vises, og en sortering av disse avgjør hvilket innhold som bør lages for bedre trafikk. En analyse av søkeordene og hvilke resultater som finnes i Google per d.d. vil gi en vei videre.
 • Oppfølging av dette avtales og gjennomgås etter behov, men en nødvendig datamengde over 1-2 måneder bør være på plass først.
 • GDPR (fåes med i våre løsninger) er en forordning som skal styrke og harmonisere personvernet ved behandling av personopplysninger i Den europeiske union (EU). Opprettelsen av like regler for de næringsdrivende i EU, er også ment å tjene den økonomiske utviklingen i dette området. Forordningen omhandler også i noen grad behandling som skjer utenfor EU eller overføring av personopplysninger ut av EU. 
 • SSL (fåes med i våre løsninger)  er kryptografiske protokoller som tilbyr sikker kommunikasjon på Internett for nettlesing, e-post, lynmeldinger og andre dataoverføringer. Det er små forskjeller mellom SSL og TLS, men de er hovedsakelig like.
 • Eierskap. Dere eier alt innhold selv. Ved uforutsette hendelser vil dere kunne hente ut alt innhold dere trenger for å fortsette siden. Viktig å tenke på er at dere da trenger eget webhotell hvor siden ligger. Dette får man eventuelt hos domeneleverandør.

Vi vil naturlig nok gjøre det vi kan for å hjelpe med prosessen, men vi er ganske avhengig av god opplæring og jevnlig kontakt med leverandøren av tjenesten for å kunne sikre best mulig resultat til dere kunder og våre samarbeidspartnere.

Vi håper på at det nye utkastet skal kunne være ute på nyåret, men vi har dessverre hatt mange forsinkelser på dette feltet før.

nb_NO