• Hjem
  • >
  • Siste nytt
  • >
  • The native sami experianse, north of Norway and Finland

The native sami experianse, north of Norway and Finland

I vinter har vi i Samipath samarbeidet med flere andre selskaper for å få til nisje innen turisme som vi har hatt lyst til å gjennomføre lenge. Vår visjon var å lage et opplegg der gjester kom fra fjern og nær for å oppleve det samiske. Vår plan var å kunne ha gjester her i Sápmi i 10-14 dager. Pakken skulle skreddersys slik at de som kom fikk med seg alt som var verdt å vise av det vi har her nordpå, med stort fokus på det samiske selvfølgelig. I 2022 laget vi en plan der samenes nasjonaldag (6.februar), Nordkapp platået på Magerøya, nisselandet i Rovaniemi og samenes hovedstad Karasjok sto i sentrum for aktivitetene og opplevelsene.

I februar 2024 fikk vi besøk av fire Australiere. Disse hadde som mål å bli bedre kjent med det samiske på et sted som enda var autentisk. Derfor landet de på Karasjok og Samipath. Disse to ukene var helt fantastisk artige. Våre gjester kjørte snøskuter, isfisket, isbadet, kjørte med reinsdyr, opplevde å være ute i 35 minusgrader, kjørte hund, så nordlyset danse på himmelen, matet rein, var med på samenes nasjonaldag i samenes hovedstad, besøket sametinget, besøkte museer, traff folk i hjemmene sine og fikk venner for livet.

Samipath skal bygge videre på dette konseptet og kommer i løp av året til å lansere flere slike turer der fokuset vil være å oppleve det samiske på en så ekte måte som overhode mulig. Vi vil takke for tillitten og ser frem til våre venner i down under igjen kommer på visit.

A little review from TripAdvisor. «It was the best experience I have ever had. This is a MUST do!! Samipath’s due diligence with planning our trip was impeccable – they thought of everything! Yet, still maintained a perfect level of flexibility so that we could control our days and opt for preferred activities. They curated an experience like no other. The town of Karasjok is a warm and welcoming place, full of amazing people and an abundant culture.» https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g668798-d12434310-Reviews-Samipath-Karasjok_Karasjok_Municipality_Finnmark_Northern_Norway.html

nb_NO