Jakten på storgjedda

I lokalsamfunnet kalles gjedda en urfisk og ferskvanns krokodille, men gjedda er en god matfisk og en av de mest ettertraktede sportsfisken i Europa – dette er noe vi i Samipath har tenkt å gjøre noe med. Derfor vil vi fremover lage mange tilbud der gjeddefiske er i fokus. Bildene er tatt fra testfiske som vi gjorde i området i fjor sommer, som alltid så er det de største fiskene som kom seg unna, de sleit rett og slett snøret.

I Finnmark kan gjedda vokse til imponerende størrelser. Det er ikke uvanlig å finne gjedder som veier flere titalls kilo i vannene i denne regionen. Selv om det ikke er noen nøyaktig øvre grense for størrelsen på gjedda i Finnmark, har det vært rapportert om gjedder på over 20 kilo som er fanget i regionens innsjøer. Vi i Samipath håper på å kunne slå noen rekorder fremover ved å sette fokus på gjeddefisket. Det er dette potensialet for å fange virkelig store gjedder som gjør Finnmark til et attraktivt reisemål for sportsfiskere fra hele verden.

Det høres ganske forlokkende ut å kunne si at man har kjempet selve kongen av innsjøen. Gjedda er kjent for sin store munn og skarpe tenner og en gjedde over 10 kilo representerer en verdig utfordring for enhver sportsfisker. Historiene om gigantiske gjedder som lurer i våre farvann, gir en ekstra dimensjon til fisket. Legender om gjedder som sneik seg over 20 kilo en sen sommernatt, vekker fantasien og gir deg motivasjonen til å ta utfordringen.

På vannene som vi fisker på finnes både ørret, gjedde, harr, sik, lake, abbor og røye.

Opplegget som vi tilbud er en dag ute på innsjøen med lokal guide og i en stødig båt. Vi vil lage en enkel lunsj ute på bålet, koke kaffe og fiske både fra land og fra båten. Det er veldig mange innsjøer i området som det nesten ikke blir fisket på, så fisken som er der har fått vokse seg stor uten påvirkning av mennesker.

Les mer og bestill en dagstur med våre guider på https://www.samipath.com/produkt/guidet-storgjeddefiske-karasjok/

Vi arrangerer også gruppeturer med kano på forespørsel. Ta kontakt om du ønsker et skreddersydd opplegg

nb_NO