• Hjem
  • >
  • Siste nytt
  • >
  • Samipath fikk Àdjaskaidi! Elgtrekning Finnmark 2024. I år blir det elgjakt i et meget bra valt i Karasjok.

Samipath fikk Àdjaskaidi! Elgtrekning Finnmark 2024. I år blir det elgjakt i et meget bra valt i Karasjok.

https://www.fefo.no/_f/p1/i382a9ebf-ce13-49ed-b35c-3593a6bdf5cd/adjatskaidi.pdf

Elgtrekning

Fredag 14. juni ble elgjakta trekt for hele Finnmark.

I karasjok starter jakta 1.september!

Årets elgtrekning

Etter trekningen får 309 elgjaktlag tilbud om jaktfelt. 126 av disse har fått sin første- eller andre prioritet oppfylt. Dersom en i tillegg tar med tredje- og fjerdeprioritet er det 169 lag som kan være svært fornøyde.

112 av søkerlagene havnet på reservelista. Dette er 18 færre lag enn i fjor. Til sammenlikning var reservelista rekordlang for ti år siden, med hele 216 jaktlag på reserveliste etter trekningen.

Alle de ledige feltene var stjernefelt. Ledige jakttilbud tilbys jaktlag på reservelista etter trekningsnummer, og uten hensyn til jaktlagets status som innen- eller utenbygdslag. Jaktlag som er høyest oppe på reservelista har gode sjanser til å få jaktfelt som ennå ikke er tildelt, eller som andre jaktlag takker nei til. Tilbud om ledige jaktfelt vil sendes ut til jaktlag på reservelista i august.

Om årets elgsøknader

314 jakttilbud var utlyst i år. I tillegg kommer de to jaktfeltene avsatt til opplæringsjakt.

421 søkerlag oppfylte søknadsvilkårene. Dette er 13 færre enn i fjor, og langt færre enn noen år tilbake (488 søknader i 2013).

2187 jegere er registrert på søkerlagene. Dette er 83 færre jegere enn i fjor.

I år jakter Samipath på ádjaskaidi som ligger nord for Karasjok. Dette er et bra vald med mange dyr og det byr på mange muligheter for gjestejegere som ønsker å bli med på jakt.

nb_NO